Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






söndag 31 oktober 2010

Sockerfri drömbakelse till mamma (oktober kalas 2010)

När jag fyllde år i oktober 2010, höll jag nästan på att glömma bort min mammas sockerfria bakelse som jag alltid gör till henne då det vankas firande och kalas.

Men som tur var finns det lite snabbare bakelser att göra som blir minst lika goda.

Som denna t.ex:




* Drömtårta (sockerfri rulltårta)
* Mosad banan på den
* Spritsad grädde ovanpå
* Siktad kakao och hallon som dekoration

Färdigt! Snabbt och gott!

Godisgömma

En riktigt god choklad muffins med en liten överraskning i, i form av banan och center. Vilken centerchoklad du väljer beror helt på din egen smak. Vill du utesluta bananen går det också bra.

 (12-14 små)

* 100 g mörk choklad
* 150 g smör (rumstempererat)
* 1 3/4 dl råsocker
* 2 ägg
* 2½ dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* 1½ msk kallt starkt kaffe

Fyllning och garnerning:

* ca 1 banan
* 1 centerrulle
* florsocker (utesluts om du har någon mousse eller frosting på vid servering)

Ugn 200 grader

Gör så här:

1. Smält chokladen över vattenbad. Rör smör och råsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Rör i chokladen. Blanda samman de torra ingredienserna och rör i dem tillsammans med kaffet. Fyll muffinsformarna till hälften med smeten.

2. Skär bananen i skivor och dela chokladbitarna på hälften, (eller ta en hel bit i varje). Lägg en bananskiva och chokladbit i varje muffins. Fyll på med resterande smet.

3. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. De ska vara lite kladdiga.Låt svalna. Pudra ev. över lite florsocker vid serveringen, eller ha mousse eller frosting på dem.

Födelsedags cupcakes (okt 2010)

Dessa cupcakes gjorde jag till mina arbetskompisar när jag fyllde år i oktober 2010. De tyckte de var både fina och goda.

Roligt att glädja dem - det förtjänar de verkligen!



Grundreceptet är chokladmuffins med en banaskiva och en bit centerchoklad i. (Recept: Godisgömma)


* Chokladmuffins
* Jordgummsmousse med yoghurt (paketpulver vispad med mjölk)
* Dekorerad med sockerblommor och chokladlöv



* Chokladmuffins
* Mango- och passionsmousse (paketpulver vispad med mjölk)
* Dekorerad med sockerblommor och chokladlöv



* Chokladmuffins
* Svart vinbärsmousse
* Dekorerad med sockerblommor och chokladlöv

lördag 30 oktober 2010

Min paket tårta (oktober 2010)

Jag gjorde som vanligt en egen tårta till mitt kalas med släkten några dagar efter min födelsedag. Jag ville ha en färgglad och lite överraskande tårta denna gång.

Så då gjorde jag den här:








* Chokladbotten
* Mandarinmousse
* Mango-och passionsmousse (paketpulver blandat med mjölk)
* Täckt med vaniljkrämsgrädde (hälften vaniljkräm, (pulver vispat med mjölk), och hälften vispad grädde)
* Dekorerad med rosenmönstrad marsipankant, paket med godisar inslagna i marsipan och sockermassa, mönster av nougatmousse, lila sockerblommor i en liten klick jordgubbsmousse

Min överraskningstårta från min familj (oktober 2010)

När jag fyllde år i oktober 2010 bad jag min familj göra en tårta till mig, så att jag skulle få bli överraskad för omväxlings skull eftersom jag alltid gör mina egna tårtor annars.

De känner mig väl och vet vad jag gillar. Den var jättegod och häftig tycker jag. Så här såg resultatet ut:







* Sockerkasbotten med dumle i smeten
* Nougatmousse
* Täckt med mango- och passionsmousse
* Dekorerad med 3 sorters dumle, (lakrits, orange och vanlig), sötlakrits stänger och mindre sötlakrits godis, plopp saltlakrits.
Även lite av nougatmoussen på kortsidorna med av tårtan.

söndag 24 oktober 2010

Linda och Jonas bröllopskort (okt 2010)

Detta kort gjorde jag till två vänner som gifte sig 9 oktober 2010.





Dubbelt kort

* Silvermönstrad kartong
* Rosa hjärta utklippt i hårdare papper
* Färdig dekoration på hjärtat och upptill, självhäftande
* Dekorationsband längs innerkanten, självhäftande
* Fint dekorationsband som knyter ihop kortet, gjort hål i kortet med håltång