Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






söndag 31 januari 2010

Vaniljmousse

Den här fyllningen kan man ha i vanliga tårtor tillsammans med färska eller frysta bär el. någon bärmousse, men den passar också väldigt bra till en cheesecake med kexbotten.

Mängden räcker ungefär till 2 lager fyllning till tårta på 20 cm i dameter och till 1 lager fyllning till tårta på 26 cm i diameter.


* 200 g naturell färskost
* 200 g vaniljyoghurt (ca 2 dl)
* 1 dl strösocker
* 2 tsk vaniljsocker
* 3 dl grädde
* 5 gelatinblad


Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen.

Vispa 2 dl grädde. Hetta upp 1 dl grädde och smält gelatinblad i den.
Blanda ner gelatingrädden och den vispade grädden i färskostblandningen.

Häll allt ovanpå kexbotten, låt stelna i kylskåp över natten.

Eller låt moussen stelna i kylskåp 30 min, sedan bred den över tårtbotten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar