Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






söndag 31 januari 2010

Jordgubbskesella (kvarg)

En klassisk och mycket god fyllning. Om du vill ha den som efterrätt utesluter du bara gelatinet.

Det blir ganska mycket av denna sats, för mig räckte det som fyllning till 2 normalstora tårtor.

Tips!
Sockerfri variant:
Ta strösötningsmedel istället för strösocker och vaniljarom istället för vaniljsocker, det fungerar lika bra, smakar lika gott.


* 350-400 g jordgubbar
* 250 g kesella (naturell)
* 1 dl strösocker
* 4 gelatinblad
* 1 tsk vaniljsocker
* 3 dl vispgrädde

Mosa jordgubbarna, blanda med kesellan, sockret, vaniljsockret och gelatinbladen, (som du blötlagt och smält i en skvätt vatten).

Vispa grädden och blanda ner den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar