Välkommen...

...till min bak och pysselsida!

Jag hoppas att du ska tycka om bloggen och
kanske bli inspirerad själv till dessa delikata pyssel!






söndag 31 januari 2010

Chokladmousse (vit, mörk, ljus, el. med smak)

Att göra chokladmousse trodde jag förut var väldigt komplicerat, i alla fall efter tidigare recept jag läst. Men med detta recept kan du inte misslyckas. Det är både väldigt enkelt och väldigt gott!

Du kan använda samma recept oavsett vilken choklad du använder, vit, mörk, ljus eller någon med smak. Prova så får du se hur gott det blir! :)


Denna mängd chokladmousse räcker som fyllning till en tårta på 22-24 cm i diameter.

* 100-150 g choklad (efter egen smak & chokladens styrka)
* 100 g naturell färskost (typ Philadelphia)
* 2 dl grädde


Bryt chokladen i bitar, smält i grädden i kastrullpå spisen. Obs! Svag värme, låt det inte koka!

Låt blandningen kallna i kylskåp ordentligt, gärna över natten.

Vispa upp blandningen tillsammans med färskosten.

Enkelt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar